VAJE

Vaja na Mizarstvo Perovšek

V torek, 26.11.2019 vabljeni na ogled operativne vaje PGD Šmarje Sap in PGD Grosuplje, ob 17h na Aškerčevo cesto 2, Šmarje Sap. Vaja bo potekala na lokaciji Mples doo, Mizarstvo Perovšek.

Preberi več

vaja v vasi Vrbičje

V petek 28.10.2016, smo sodelovali v občinski vaji na Vrbičjem. Vaja je potekala v bližnjem kamnolomu in okolici. Na vaji smo izvedli reševanje iz globin, z vrvno tehniko. Na vaji je sodelovalo preko 80 gasilcev, iz 5 društev GZ Grosuplje.

[Best_Wordpress_Gallery id=”49″ gal_title=”vrbicje”]

Več pa si lahko ogledate v videoposnetku: https://www.youtube.com/watch?v=d5qbT87YIBE

NA POMOČ!

Preberi več

Operativna vaja

V nedeljo 23.10.2016, smo imeli člani šmarske operative vajo na gasilski dom. Na vaji smo povadili preiskovanje v zadimljenem prostoru, postavitev lestve, ter vrvno tehniko. Vaja je bila uspešno izvedena in koristna.

 

NA POMOČ!

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”48″ gal_title=”vaja gasilski dom 23″]

Preberi več

Medobčinska vaja v Gajničah

V soboto 10.09.2016, je v Gajničah (Šmarje-Sap) potekala požarna vaja. V sodelovanju s PGD Grosuplje ter PGD Škofljica, smo izvedli vajo v kateri sta “zagoreli” dve poslopji zaradi udara strele. Zaradi “pomankanja” vode v hidrantnem omrežju, smo vodo črpali s potoka, ki je bil oddaljen približno pol kilometra, zato smo morali postaviti t.i. verigo s tremi motornimi črpalkami...

Preberi več

Društvena vaja

V petek 01.04.2016, smo imeli operativni člani PGD Šmarje-Sap društveno vajo na družbeni dom v Šmarju-Sap. Na vaji se nas je udeležilo 17 operativcev in 3 mladinci. Vaja je bila uspešno izpeljana, radi pa bi se zahvalili tudi KS Šmarje, saj nam je odstopila prostore za izvajanje vaje.

NA POMOČ!

[Best_Wordpress_Gallery id=”42″ gal_title=”vaja druzbeni dom”]

Preberi več

zvezna vaja – neurje 2015

V petek 06.11.2015, je v občini Grosuplje zaradi hujšega neurja, prišlo do večjega števila nesreč v kratkem časovnem obdobju. Soočeni smo bili s prometno nesrečo, udarom strele, požarom na mizarski delavnici, več podrtih dreves in vkleščenih osebah, zalitih objektih, prevrnjenih cistern z razlitjem kurilnega olja, neprevoznih cestah in drugimi dogodki na okoli 20 lokacijah po celotni občini...

Preberi več

Vaja članic v Lučah

V petek 09.10.2015 so imele članice iz GZ Grosuplje vajo v lučah. Na vaji so sodelovale tudi naše članice, ki so bile zadolžene za prvo pomoč na tako imenovani intrvenciji. Vaja je bila uspešna.

NA POMOČ!

[Best_Wordpress_Gallery id=”33″ gal_title=”vaja članic 9.10.2015″]

Preberi več

Vaja mladincev

V torek 29.09.2015, so naši mladinci vadili v zacurku. Na vajo smo se odpravili v zacurek, kjer smo vadili kako so opravlja z motornimi brizgalnami. Mladinci so se iz vaje dosti naučili saj smo namesto suhega postavljanja, testirali še z vodo.

NA POMOČ!
[Best_Wordpress_Gallery id=”30″ gal_title=”mladinci zacurek”]

Preberi več

Operativne vaje

V nedeljo 27.09.2015, smo imeli člani PGD Šmarje operativne vaje. Povadili smo iznos ponesrečenca iz vozila in obnovili postopek umetnega dihanja.

NA POMOČ!

[Best_Wordpress_Gallery id=”34″ gal_title=”operativna vaje”]

Preberi več

Spust z viadukta

V nedeljo 07.06.2015, smo gasilci iz PGD Šmarje-Sap, Grosuplje, Polica in Velika Loka izvedli spust z viadukta v Veliki Loki. Z viadukta, kateri meri 22m v višino, smo se spustili z vrvno tehniko katero uporabljamo pri reševanju iz globin in višin. Z vajo smo pokazali, da nas ni strah višine in kako dobro smo opremljeni.

NA POMOČ!

[Best_Wordpress_Gallery id=”24″ gal_title=”Spust z viadukta”]

Preberi več